België

Wat is een Smart Building?

 

Het doel van een Smart Building is het optimaliseren van processen, het milieu en de vermindering van het energieverbruik.

 

Dit klinkt natuurlijk fantastisch, maar dit beantwoordt de vraag niet van wat een Smart Building specifiek is, wat de voordelen zijn, wat de elementen zijn en hoe een Smart Building ontstaat.

 

Laten we beginnen met de eerste vraag: Wat is een Smart Building?

Een Smart Building gebruikt technologie voor het gebruik van geautomatiseerde processen voor het controleren van de voorzieningen in het gebouw, zoals verlichting, beveiliging en meer. Een Smart Building gebruikt sensoren, actuators of chips voor het verzamelen van gegevens en gebruikt die gegevens voor het regelen van de processen. Een gebouw slim maken, betekent niet noodzakelijk dat je moet beginnen vanaf nul met de technologie. Heel wat bestaande technologie kan al worden gekoppeld en digitale optimalisaties kunnen mogelijk werken met nieuwere systemen. Dit is altijd afhankelijk van de aanwezige systemen en van hoe slim u wilt dat het gebouw wordt.

 

Op deze pagina zullen we ook de andere vragen over een Smart Building beantwoorden:

1. Wat zijn de voordelen van een Smart Building?

2. Welke elementen worden gebruikt in een Smart Building?

3. Wat is nodig om een Smart Building te maken?

 

Blijf dus verder lezen of praat met ons team via de onderstaande knop!

 

 

Hoe wordt een gebouw Smart?

Wat is nodig om een Smart Building te maken?

 

 

 

Smart Building, Digital enterprise, Assessment, How to create a smart building

1. Beoordelen

De eerste stap om een gebouw slim te maken is het bepalen van doelstellingen en het beoordelen van de situatie van het gebouw. Wilt u de kosten verlagen, de energiefactuur verminderen of zoveel mogelijk automatiseren?

 

De eerste stap is het beoordelen van de basis van de faciliteiten. Hoe wordt er omgegaan met stroom, airconditioning en verwarming? Vanaf daar verder omhoog naar digital signage, bezetting en beveiliging. Tot slot wordt er gekeken naar de productiviteit en atmosfeer.

2. Kernsystemen koppelen

Na de beoordeling zou het moeten duidelijk zijn wat de huidige systemen zijn. Vanaf dat punt kan worden gezien of ze kunnen worden gekoppeld in één systeem en hoe. Er is software beschikbaar, maar gaat deze per kamer of voor het gehele gebouw? In dat geval zijn er mogelijk panel PCs buiten bepaalde gebieden nodig.

 

Dan worden deze systemen met sensoren en bedieningssystemen verbonden.

 

Core Systems, HVAC, Smart Building, How to create a smart building, Linking systems,

Smart Building, How to create a smart building? Add New Technologies

3. Potentieel toevoegen van nieuwe/meer technologieën

Het verbinden van de basissen vereist redelijk veel tijd en inspanningen. Zodra de kernsystemen zijn gekoppeld, zouden er al gegevens moeten worden verstuurd van deze systemen, klaar voor optimalisatie.

 

Vanaf dat punt kunnen meer technologieën worde toegevoegd, zoals liften, toegangssystemen, beheersystemen voor vergaderzale, check-in-kiosken voor werknemers, informatieschermen met digital signage speler in de lobby of bezettingsschermen bij de ingang, gemeten door sensoren.

 

Welke elementen worden gebruikt in een Smart Building?

Vergaderruimte Beheer

 

 

 

eTILE-X1032TB, Panel PC, 10'', 10 inch, LED Indicator Lights, NFC Scanner, RFID Scanner, Meeting Room Managament, Room Booking Chromebase Mini, Chrome OS, Google Cloud, Google Workspace, Google Play, App Store, Single Kiosk Mode, Chrome Device Management, CDM KP180, 180 Degree USB Webcam, Huddle Room, 4K Webcam, Camera, Meeting Room
eTILE-X1032TB Chromebase Mini KP180

Wat zijn de voordelen van een Smart Building?

 

We hebben al eerder vermeldt dat het doel van een Smart Building het optimaliseren van processen en de omgeving is, evenals de vermindering van het energieverbruik. Maar dat is nog steeds wat vaag. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van een algemene Smart Building. Een Smart Building is echter een oplossing op maat. Uw Smart Building kan dus verschillen en het is daarom altijd goed om te praten met ons team of een andere consulent over wat u wilt en nodig hebt om het Smart Buildingproces te starten.


 

 

Energy Efficiency, Smart Buidling Predictive Maintenance, Smart Building Increase productivity, Smart Building Data Insight, Data Analytics, Smart Building

Verhoogde energie-efficiëntie

Voorspellend onderhoud

De productiviteit verhogen

Gegevensinzicht en analytics

Bewegingsgevoelige verlichting, beter HVAC-management (ventilatie, verwarming, airconditioning) en een Super RTC die de aan/uit-tijd van de systemen plant om energie te besparen. Enkele voordelen van de manier waarop een Smart Building de energiekosten vermindert, wat een voordeel betekent voor het bedrijf en voor het milieu. Door het aansluiten van IoT-sensoren die de bezetting controleren met het beheersysteem van het gebouw, zijn automatisch fouten detecteren, in plaats van elke keer een technicus ter plaatse te moeten sturen. Dit is mogelijk via sensoren en in hardwaresystemen via beheer op afstand, waar een losse HDMI-kabel opgemerkt kan worden, op updates gecontroleerd kan worden en de analytics van de systeemstatistieken gecontroleerd worden. Door de geregelde verlichting en temperatuur in de kamer, zal het gebouw veel meer op maat zijn van de behoeften van de bezoekers. Het implementeren van boekingssystemen van kamers verhoogt de productiviteit omdat er minder tijd verloren gaat door fysieke controles als een ruimte leeg is. Slimme gebouwen controleren voortdurend het gebruik van het gebouw en kunnen systemen aanpassen om zeker te zijn dat de bewoners over de faciliteiten beschikken die ze nodig hebben. Een Smart Building verzamelt veel gegevens die kunnen worden geanalyseerd en helpen bij het nemen van beslissingen. Kijk hoeveel energie wordt gebruikt en wat de kosten zijn, controleer wat de impact is op nieuwe systemen en beslis over nieuwe investeringen.

Succesverhalen

Lees ons succesverhaal op het Acer-hoofdkantoor in Zwitserland over het besturen van uw gebouw via de Chromebase Mini.

 

 

Building Control, Acer Computers, Acer Headquarters, Acer

Gebouwbeheer

 

Gebouwautomatisering op het Acer hoofdkantoor Regel de verlichting, de intensiteit van de verlichting, ventilatie (snelheid en temperatuur) en gordijnen via de ChromebaseMini met touchscreen.

 

→ Meer Lezen

 

 

Creeër een Oplossing

 

 

 

Hardware- en Softwarepartners Systeemintegrators en Distributeurs
Voor een complete installatie, is hard- en software nodig, zoals schermen en software, afhankelijk van de oplossing die u wilt creëren. Als u niet weet wat u nodig hebt voor uw oplossing, kunt u contact met ons opnemen voor advies. De aankoop van afzonderlijke componenten vormt geen oplossing. Systeemintegrators en distributeurs zijn partners die subsystemen samenbrengen en ervoor zorgen dat alle componenten goed samenwerken.
→ Meer Lezen Contact ←

 

 

 

Neem contact op!

Wordt je helemaal gek van de overdaad aan informatie? Bel ons of stuur ons een e-mail en wij zullen een afspraak regelen met een van onze regionale sales managers of ingenieurs om u bij te staan met advies.

 

 

Call AOPEN 3173-646-6400 request@aopen.com